





India-UK Tackling AMR in the Environment from Anti-microbial Manufacturing Waste (AMR-India)

(IIT-Bombay, Mumbai, India)

29th November – 1st December 2023

This India-UK programme seeks to investigate the potential contribution of antimicrobial manufacturing waste to environmental antimicrobial resistance (AMR). The programme is funded by Natural Environment Research Council (NERC) in UK and the Department of Biotechnology (DBT) in India. The programme consists of five collaborative research projects working across <u>eleven</u> institutions in the UK and seventeen institutions in India.

AGENDA

Whole Programme Meeting

Wednesday, November 29th: ESED Bldg 2nd Floor, Seminar Room

*Session chairs: Dr Jan Kreft, Prof Elizabeth Wellington & Prof Soumyo Mukherji

09:00-9:30 Registration / Set-up (30min) (with Tea & Coffee)

09:30 – 10:00 Opening of meeting & objective setting: What impact do we want to see? (30min)

10:00 -11:30 AMRFlows session part 1 (1.5h) (AMRFlows Team-Agenda)

11:30 – 12:00 **Morning BREAK + posters** (30min)

12:00 – 13:00 AMRFlows session part 2 (1h) (AMRFlows Team-Agenda)

13:00 – 14:30 **LUNCH BREAK + posters** (1.5h)

14:30 – 16:00 ResPharm session part 1 (1.5h) (ResPharm Team-Agenda)

16:00 – 16:30 Afternoon BREAK + posters (30min)

16:30 – 17:30 ResPharm session part 2 (1h) (ResPharm Team-Agenda)





17:30 – 18:15 Speed Networking (45min) (**Dr Laura Carter**)

CLOSE OF DAY 1 of 3. (For dinner-please see options below)

Thursday, November 30th: DESC Seminar Room

*Session chairs: Dr Laura Carter, Prof Nick Voulvoulis & Prof Soumyo Mukherji

09:00-9:30 Registration / Set-up (30min) (with Tea & Coffee)

09:30 -11:00 SELECTAR session part 1 (1.5h) (SELECTAR Team-Agenda)

11:00 – 11:30 **Morning BREAK + posters** (30min)

11:30 – 12:30 SELECTAR session part 2 (1h) (SELECTAR Team-Agenda)

12:30 – 13:30 AMR-WATCH session part 1 (1h) (AMR-WATCH Team-Agenda)

13:30 – 14:30 **LUNCH BREAK + posters** (30min)

14:30 – 16:00 AMR-WATCH session part 2 (1.5h) (AMR-WATCH Team-Agenda)

16:00-16:15 Afternoon BREAK + posters (15min)

16:15 – 17:45 Five ECR pump priming project update and discussion (1.5h) (**Dr Laura Carter, ECR mini-projects-Agenda**)

17:45 – 18:45 Facilitated discussion on methods & challenges: Chemistry (**Dr Laura Carter**), Microbiology (**Dr Jan Kreft**) & High Throughput qPCR (**Prof Rama Vaidyanathan**) (1h)

CLOSE OF DAY 2 of 3. (For dinner-Please see options below)

Friday, December 1st: DESC Seminar Room

*Session chairs: Prof Fiona Henriquez & Prof Soumyo Mukherji

09:00-9:30 Registration / Set-up (30min) (with Tea & Coffee)

09:30 -11:00 AMSPARE session part 1 (1.5h) (AMSPARE Team)

11:00 - 11:30 **Morning BREAK + posters** (30min)

11:30 – 13:00 AMSPARE session part 2 (1h) (AMSPARE Team)

13:00 – 14:30 **LUNCH BREAK + posters** (30min)

14:30 – 16:00 Paper drafting part 1 (Profs Helen Lambert & John Connolly) (1.5h)

16:00 – 16:30 Afternoon BREAK + posters (30min)





16:30 – 17:30 Paper drafting part 2 (Profs Helen Lambert & John Connolly) (1h)

CLOSE OF DAY 3 of 3. (We invite you to join us for the funded programme dinner!)

End of Our Programme Meeting

Thank you!

Please note that our 'India Stakeholders' Forum' will be held on Monday 4th & Tuesday 5th December 2023.

We look forward to you joining us at this stirring event here at IIT-Bombay.



Non-funded Dinner Options for days 1 and 2: (Please see map provided.)

- Eat dinner in the guest house on payment basis (not included in our budget).
- Eat in the Padmavihar dining hall (you have to inform them at breakfast time). The dinner cost is INR 300 per person.
- The other dining options (where prior information is not necessary) are:
 - Gulmohur garden cafe (see in map attached)
 - Gulmohur restaurant (see in map attached)
 - Cafe 92 (in the academic area, see in map attached)
 - o Order from outside and receive in the guest house lobby).
 - Dine outside the campus (not particularly advised).